Hírlevél
Látogató számláló
0
2
3
8
5
1
3
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Thiery Árpád Mentsük meg lelkeinket!

Raktárkészlet: 1 db
Thiery Árpád Mentsük meg lelkeinket!
200 Ft
Thiery Árpád válogatott novelláit és az 1971-ben megjelent, ma már szinte fellelhetetlen Bábel volt Véménd című tényregényét tartalmazza a kötet.
„Frank novellák”-nak nevezi az író szeretett figurája, Frank köré szerveződő történeteit, amelyek egymásutánisága szinte regénnyé formálja a ciklust. „Megpróbáltam eleget tenni az elhatározásomnak, de semmit sem tudtam száműzni magamból, amire megvetéssel kell hogy gondoljak. Így a kételyt sem válthatta fel a hit, a hiúságot a szerénység, a rendetlenséget az önfegyelem, a szomorúságot a remény öröme…” – vallja magáról a szemlélődő, magányos ember, miközben különösebbnél különösebb kalandokba keveredik. Vajon merre vezet az útja, kínálkozik-e számára lelki megnyugvás? Megleli önmagát?
Véménd – bizonyos fokig jelképe annak a nehéz és bonyolult népvándorlásnak, amely a második világháború előtt, alatt s még utána is bizonytalan mozgásban tartotta Európa népeit. Az egymás mellett élő nemzetiségek „Bábel”-ében próbál eligazodni az író, amikor az egyszerű emberek gyakran drámai sorsán keresztül hűségesen és igazsággal követi a történelem, a társadalom változását egészen napjainkig.
 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  a688
  Tömeg
  368 g/db
Webáruház készítés