Hírlevél
Látogató számláló
0
2
3
8
5
2
1
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Szilágyi Ákos (szerk.) Befejezetlen forradalom

Raktárkészlet: 2 db
Szilágyi Ákos (szerk.) Befejezetlen forradalom
200 Ft
A Budapesti Művészeti Hetek ez évi rendezvénysorozata szervesen kapcsolódik a nagy októberi szocialista forradalom 70. évfordulójához.
Úgy gondoljuk, hogy ezen világtörténelmi jelentőségű eseményre való emlékezés alkalmat teremthet arra, hogy az ősz folyamán – a legkülönfélébb művészeti ágak, műfajok, kulturális műhelyek produkciói közül – a koncentrált válogatás segítségével elsősorban azokra az eseményszámba menő bemutatókra hívjuk fel a figyelmet, amelyek egyrészt reprezentálják az orosz-szovjet kultúrát, másrészt napjaink problémáinak, gondjainak elemzéséhez, az elért eredmények számbavételéhez járulnak hozzá.
A fővárosi kulturális és művészeti műhelyek igen jelentős bemutatók, kiállítások egész sorával jelentkeztek a Budapesti Művészeti Hetek programjában. Szerény lehetőségeinkhez mérten önálló produkciók létrehozásával intézményünk is részt kívánt venni az emlékezésben. Többek között Befejezetlen forradalom címmel az elmúlt években nyilvánosságra került művekből rendeztünk összeállítást az Egyetemi Színpadon. Voltaképpen az irodalmi est anyagának összeállításakor merült fel az a gondolat, hogy a szemelvényeket némileg bővített formában, egyszerű kivitelű kötetben is közreadjuk. A közölt szövegek csaknem mindig nagyobb művek részletei, így ezt külön nem jelezzük. A kiadó mindenesetre törekedett rá, hogy a lehetőségekhez képest a felhasznált anyagok hiteles forrásait feltüntesse.
Az irodalmi est szerkesztőjének a produkció szórólapján szereplő gondolatai a kötet kapcsán is időszerűek.
 • Raktárkészlet
  2 db
  Cikkszám
  a779-a7604
  Tömeg
  270 g/db
Webáruház készítés