Hírlevél
Látogató számláló
0
2
3
8
5
1
3
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


E. Fehér Pál (szerk.) Hadsereg született

Raktárkészlet: 1 db
E. Fehér Pál (szerk.) Hadsereg született
1 000 Ft
A szovjet irodalom legjobbjai, klasszikusként tisztelt írói, költői szólalnak meg ebben a kötetben, és tesznek vallomást a világ első szocialista hadseregének megszületéséről, dicső harcainak kezdeti szakaszairól.
"Minden hatalmat a szovjetek kezébe!
A parasztoknak a földet!
És kenyeret az éhezőknek!"
V.Majakovszkij
Ezt követelte a proletariátus és ezért harcolt a forradalom tüzében született új hadsereg, amely a világtörténelemben először győzelemre vitte a jogfosztott,kisemmizett nép érdekeit.
A kor legnagyobb írói, költői maguk is kivették részüket a harcokból,s többnyire saját élményeiket elevenítik fel-tanulságként az utókor számára.
Sz. Jeszenyin,A.Blok,I.Babel,A.Veszjolij,M.Bulgakov,A.Maliskin,D.Furmanov,M.Solohov és mások a líra és a széppróza eszközével idézik a világot a megrengető eseményeket,az ő műveikből,valamint a rendkívül érdekes dokumentumokból színes képeket kap az olvasó a modern kor legjelentősebb fordulópontjairól.A Hadsereg született című antológia, amely a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 60. évfordulójának tiszteletére jelent meg,mind témáját,mind művészi-irodalmi értékét tekintve méltó emléket állít az Október vívmányait védelmező Vörös Hadsereg hős harcosainak.
 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  a6848
  Tömeg
  550 g/db
Webáruház készítés